Ons beleid is erop gericht om kinderen mee te laten doen, ook als ze leven in een gezin waar weinig geld te besteden is. Door deze gezinnen te helpen willen we voorkomen dat kinderen worden buitengesloten. Zij moeten zich goed kunnen ontwikkelen.
Nu meedoen betekent later meetellen
Onze hulp wordt ingezet als laatste vangnet. Daarom kijken we eerst of gebruik gemaakt kan worden van andere al bestaande regelingen, bijvoorbeeld van de gemeente. Als een andere regeling niet bestaat of onvoldoende helpt, dan kijken we of we zelf kunnen helpen. Uitgangspunt is dat we geen geld overmaken naar ouders, maar zorgen dat kosten rechtstreeks worden betaald. We werken samen met andere partners binnen het verband 'Samen voor alle kinderen'. Daardoor kunnen wij ook de voorzieningen inzetten van het Jeugdfonds Sport en Cultuur, Stichting jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp.
Wij komen in ieder geval na de eerste aanmelding bij het gezin thuis om kennis te maken met het gezin. We hebben een paar standaardvoorzieningen. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk maatwerk te leveren binnen onze mogelijkheden.
Bij de oprichting van Leergeld Stichtse Vecht is ons beleidsplan vastgesteld. Dit is vernieuwd in 2024.
Begin 2023 is een nieuw privacyreglement vastgesteld waarin is vermeld hoe we omgaan met persoonsgegevens.